Päätökset on tehty rikottaviksi

Päätökset on tehty rikottaviksi

Meitä ihmetyttää puhetta aiheuttanut Toivolan koulun keittäjän tilanne. Kunnanvaltuustossa 12.12.2016 tehtiin päätöksiä liittyen vuoteen 2017. Silloin päätimme talousarvion yhteydessä, että Toivolan koulussa säilyy ainakin seuraavan vuoden oma ruokatuotanto ja keittäjä.

Tämän päätöksen jälkeen Toivolan koulun vanhemmille tuli ilmoitus 16.12.16, että 18 vuotta Toivolan koulun keittäjänä toiminut henkilö siirretään keskuskeittiöön töihin 9.1. Toivolan kouluun ruoka tulee jatkossa Mäntyharjun keskustasta keskuskeittiöltä kuljetettuna. Kirjelmä oli päivätty 14.12, kaksi päivää valtuuston kokouksen jälkeen ja allekirjoittajina ruokapalvelut, Mäntyharjun kunta. Kaksi nimeä tiedotteen alla. Olipa hyvä joulun toivotus Mäntyharjun kunnalta Toivolan koulun vanhemmille ihan noin vaan ilmoituksena.
Mikä merkitys kunnanvaltuustolla on, jos sen päätöksiä ei noudateta? Virkamiehet vain sanovat, että ”Hups, kävi virhe, ja se teksti on jäänyt aiemmasta vuodesta sinne talousarviokirjoihin.” Eikö virkamiesten tulisi tarkistaa ennen lautakunnille antamaa ehdotusta tekstien oikeellisuus, koska lautakunnassakaan ei ole asiaa käsitelty. Tukipalvelulautakunnassa, jonka enemmistö päätti lakkauttaa. Me emme.

Eikö se menekään niin, että jos talousarviota lähdetään muuttamaan, tulisi tästä myös lautakuntia informoida ja varsinkin kunnanvaltuustoa? Voidaan tietysti olla hiljaakin, ja tehdä päätökset jossain muualla.

Valtuuston päätös on kuitenkin päätös. Jos sitä tahdotaan muuttaa, se tulisi esittää ja käsitellä kunnanvaltuustossa uudestaan. Kuitenkin toimintaa on muutettu, ei siinä ole kysymys pelkästään yhden henkilön siirrosta.

Kunnan keskustassa asuville vanhuksille ei voida ruokia toimittaa keskuskeittiöstä sen takia, että siinä lämpöketju ehtii katketa. Saatiin tilalle Menumat. Keskuskeittiöstä matkaa Toivolan koululle on n.16km. Aika menee riippuen kelistä 20-25 min. Eikö tässä sitten lämpöketju ehdi katketa? Ei kai se kuljetuskaan ja kustannukset ole ihan yksinkertaisia. Mutta Mäntyharjun laskelmiin ei kannata luottaa, ne menevät aina pieleen. Tai miltä laskelmien halutaan näyttävän.

Viranhaltijat toimivat nykyään hyvin omapäisesti ja unohtavat, että valtuustolla pitäisi olla suurin valta. Kun asioita jätetään kertomatta, ne on hyvä saada niin eteenpäin ja selitellä jälkeenpäin. Valtuuston päätös on valtuuston päätös.

Tästä asiasta ei ole hiiskuttu virallisesti mitään missään vaiheessa ja emme usko asian olleen vahinko. Kyllä nyt vähän enemmän saisi olla huolellisempi. Pitääköhän muukaan valtuuston talousarviokirjasessa paikkaansa, kun voidaan sanoa, että hups, se on vahingossa jäänyt sinne.
Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Puolesta, Tanja Hartonen-Pulkka Pj
ja koko Mäntyharjun perussuomalaisten valtuustoryhmä

LUE LIITE: http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/toivola-taistelee-koulun-keittiosta-kaveltiinko-mantyharjussa-valtuuston-yli-358462

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa