Kaikki uimarannat kuntoon! Kesä on jo!

Uimarannat

Kurkiniemi näyttää jo nyt hyvältä uimarannan suhteen. Edelleen kuitenkin korostan myös muitten uimarantojen pitämisestä kunnossa. Teimme jo vuonna 2010 aloitteen Piia Hämäläisen kanssa Haapaseläntien uimarannan kunnostamisesta, ja ehdotimme sinne jopa liukumäkeä, hiekan alla olevan pressun oikaisemista/vaihtoa, uutta hiekkaa, ja kaislikon raivaamista niin, että uimaranta laajenee.

Nyt kaislikko taas kasvaa, pressu nousee pintaan, ja ei sielläkään varmaan laiturin uusiminen pahaa tee. Uimarantahan on aina ollut hyvin suosittu ja Mäntyharju on tunnettu mökkipitäjä ja tunnettu järvistään, ei varmaan haittaa pitää myös muita rantoja kunnossa. Samalla kun käydään pesemässä mattoja, on ihanaa pulahtaa upeaan uimarantaan. Upeaan? Parkkipaikan laajennustakin voisi harkita. Pekkolanlampikin on olemassa.

Jopa nuoret nuorisovaltuuston selvityksen mukaan toivovat sijoitettavaksi johonkin kunnan uimarannoissa hyppytornin. (suluissa selvityksessä luki Pekkolanlampeen tai Haapaseläntielle ) Onhan sellainen joskus aikanaankin ollut Pappilanniemessä.

Täytyykö joka vuosi tehdä aloite muiden uimarantojen kunnossapidosta, vai keskitytäänkö nyt pelkästään Kurkiniemen alueeseen? Haapaseläntie on aina ollut vilkas, siellä on aina olleet uimakoulutkin täysiä.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa