Moikataan kylillä

Kiitos kaikesta. 12 v. politiikassa antoi minulle paljon Mäntyharjun kunnassa. Opin näkemään, ettei kaikki ole niin mustavalkoista. Pidin kuitenkin omat mielipiteeni. Tein paljon, annoin paljon. Jos ei tee mitään, ei myöskään herätä tunteita.

Olin kuntalisäaloitteen tekijä, sain lähihoitajakoulutuksen kuntaan, puolustin vanhuksia ja hoitajia, vastustin kyläkoulujen lakkautuksia. Kysyin, eikö Attendo voi rakentaa siihen missä nyt on, kun tien hävittää. Sanottiin, ettei se onnistu, kun tie on kaavassa. No katosihan lääkärinkujan pätkä. Esitin päiväkoti Mustikkatassun paikkaa kokouksessa Ruskahovin viereen, kunta ei vaan tiennyt kenen maata se on. Omaa maatahan se ja sinnehän se rakennettiin. Noin muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Olen pysynyt omana itsenäni. Pitänyt kiinni periaatteistani, järki ja tunteet mukana. Minulle sanottiin, ettei tunteella saa tehdä päätöksiä. Kuka minulle sanoo, millä perustelen päätökseni. Minua on ripitetty, kun en ole samaa mieltä. Miksei minun kanssani voi olla samaa mieltä? On yritetty tavata kokouksissa minun rohkeita lehtikirjoituksiani. Uhkailtu vaikka millä rikostuomioistuimella. Ei auta. Ei minua lannisteta.

Kisala meni överiksi. Yksi tonttikauppa sai vereni kiehumaan, mutta ei toteutunut. Olisin niin pitänyt kiinni kyläkouluista. Enemmistö päättää. Te päätätte seuraavien vaalien tuloksen.

Avoimuus ja tiedottaminen ei onnistu niin kauan kuin kaksi valtaa pitävää puoluetta pyörittää kuntaa. Jos haluatte avoimuutta, äänestäkää sen mukaisesti.

Minä muutan Mikkeliin, työni sairaanhoitajana on siellä ja elämäntilanne muuttunut. Politiikka jatkuu. Pitäkää huolta toisistanne.

Kiitän kaikkia äänestäjiäni. Ilman teitä en olisi ollut äänikuningatar useissa vaaleissa. Älkää vielä sammuttako valoja.

Hyvää joulua ja valoisaa uutta vuotta. Mäntyharju on aina sydämessäni.

Tanja Hartonen ( – Pulkka)
Varakansanedustaja
Maakuntahallituksen jäsen
Keva valtuutettu

Pitäjänuutiset 17.12.2020.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa