Toivolan kyläkoulu puhututtaa edelleen

Tämä oli tukipalvelulautakuntaan valmisteltu vain pari tuntia ennen kokousta. Allekirjoittanut ymmärsi, että vanhempien adressi on vain tiedoksiantona ja ehkä tukipalvelulautakuntakaan ei voi tilanteelle enää mitään. Ei voinut, ei tehnyt. Asia otettiin vastaan tiedoksiantona ilman toimenpiteitä. Jenni Kasurinen luovutti adressipykälän aikana tukipalvelulautakunnan kokouksessa aloitteen Mäntyharjun perussuomalaisilta, laatijana siis allekirjoittanut. (itse istuin kokouksessa kunnanhallituksen edustajana) Jotta asia oikeasti edes käsiteltäisiin. Voiko aloitteen esitellä seuraavassa kokouksessa viranhaltija, joka on moitteen kohteena ja takana? Eihän viranhaltija voi valmistella aloitetta, jossa hän mahdollisesti antaisi itse itse itselleen epäluottamuslauseen?

Jokatapauksessa itse toiminta on jo viranhaltijatasolla päätetty. Sille ei ole enää halua tehdä mitään. Se on tullut hyvin selväksi! Olen pahoillani viranhaltijoitten toiminnasta teille toivolalaiset!

Demarit ovat myös puolellanne. Mutta meidän voimasuhteet ei riitä. Miettikää ketä äänestätte jatkossa?

Tämä siis jätetty eilen 18.1 tukipalvelulautakuntaan:

Aloite 18.1.2017 Toivolan koulun keittiön toiminnasta

Vaadimme adressin vakavasti ottamista, mikä vanhemmilta osoitettiin Mäntyharjun kunnalle. Asiassa toimittiin kaikessa hiljaisuudessa kertomatta luottamushenkilöille asiasta ollenkaan, varsinkaan ruokapalveluista päättävälle toimielimelle, tukipalvelulautakunnalle.

Asiassa on jo toimittu viranhaltijoitten toimesta tosi nopeasti ja lopetettu jo valmistuskeittiön toiminta sellaisella tahdilla, ettei asialle ehtinyt tehdä mitään. Toivomme, että asiaan voisi vielä palata ja osoittaa inhimillisyyttä jatkamalla valmistuskeittiön toimintaa vielä edes kevääseen saakka tai mahdollisesti pidempäänkin. Kyseessä ei ole pelkästään yhden keittäjän siirto, vaan toiminnan lakkaaminen. Keittäjä on ollut Toivolan koululla jo 18v, ja näinkö hyvästä työstä palkitaan?

Jos viranhaltija pitää työnjohdollisesta oikeudestaan kiinni, (mistä voidaan olla montaa eri mieltä, kun toimintahan muuttui kokonaan) niin toivomme, että lautakunta antaa vähintään epäluottamuslauseen asianhoitamisesta asiaa hoitaneille viranhaltijoille huonosta menettelytavasta. Informointi, keskustelu ja päätöksenteko kuuluvat myös luottamushenkilöille että vanhemmille. Esittelijä voi myös jatkossa varmistaa, että talousarviokirjassa on ajan tasalla oleva tieto.

Rahastakaan ei ole ollut kyse, koska taloushan on nyt hyvällä mallilla ja meillä olisi ollut varaa pitää tilanne ennallaan seuraavaan mahd. eläköitymiseen asti.
Katsomme, että valtuuston yli käveltiin 12.12, koska siellä oli selvä teksti ”Toivolan koulussa valmistetaan ateriat koulun oppilaille ja henkilökunnalle” ja tällä kirjauksella talousarvio hyväksyttiin, kunnes kaksi päivää päätöksen jälkeen kirjattiin kirje vanhemmille keittiön lopettamisesta.

Toivomme, että asia käsitellään huolella lautakunnassa ja tälläistä ei saa jatkossa tapahtua ja tämä aloite myös käsitellään virallisesti.

Puolesta Tanja Hartonen-Pulkka
Mäntyharjun perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa