Mäntyharjun tulevaisuus

Mäntyharjun tulevaisuus askarruttaa. Sote muuttaa asioita. Mihin, sitä ei kukaan tiedä? Erityisesti soisi joskus henkilöstölle työrauhan. Muutoksia tapahtuu muutenkin kaikenaikaa, ja se kaikki on pois perustyöstä. Työ on hektistä. Mäntyharjun kotihoidossakin esimies muuttuu taas. Esimies luo ilmapiirin. Toivotaan, että kaikki sujuu jouhevasti. Uudet palvelutalotkin valmistuvat ja lyövät lisäpainetta kunnan toimintaan ja aiheuttanee henkilöstön liikehdintää.

Työttömyysluvut huolestuttavat. Erityisesti nuorten. Mistä työpaikkoja, jos niitä ei ole. Olisi hyvä antaa edes jokaiselle nuorelle työpaikka kesäksi. Vaikka kahdeksi viikoksi kerrallaan. Tavoite on kova ja toivottava, mutta onko meillä antaa töitä. Nuoren tulisi päästä mahdollisimman pian kiinni myös työelämään oppimaan pelisääntöjä. Työttömiä nuoria on meillä paljon.

Meille jää vielä tehtävää, vaikka lautakuntia katoaa kolme. me perussuomalaiset vastustimme tukipalvelulautakunnan lakkauttamista. lautakunta on tehnyt hyvää työtä, kun eritytettynä ovat olleet lautakunnan alla mm. siivous, ruokahuolto, kiinteistöjä, ja atk/hallintopalvelut. Paremmin pystyy seuraamaan toimintaa, kuin hukuttamalla ne suurempaan kokonaisuuteen. Tykipalvelulautakunnan atakana oli ensin suurempi joukko, mutta yksi puole sitten vetäytyi lakkauttamiset puolelle. me seisoimme paremnpien palveluiden takana kuntalaisille ja lautakunnan säilyminen olisi sen paremmin taannut.

Toivmme äpinäkyvää toimintaa ja avointa tiedottamista. Emme hyväksy asioitten salaamista, tuomista valmistelun kautta ilman ennakkokeskustelua. Oli kyllä sen verran huvittava episodi tonttien kannsa Mäntyharjulla. Parhaat paikat varattiin ja sitten sanotiin ettei tontteja enää ole. ja sitten niitä olikin. Lääkärinkujalle ei mitään pitänyt viranbhaltijoitten mielestä mahtua ja sitten mahtuikin. palvelukodit piti kilpailuttaa, mutta sitten se muutetiinkin perusturvalautakunnassa palvelusetelivoittoiseksi. Vaikka luulee saavansa hyvän idean jonkun tontin ostamisessakin, aknnattaa siitä kesksutella. On siitä varmaan keskusteltu, mutta missä piireissä

Kultturi on muuttunut Mäntyharjussa päätöksenteossa. Mikä siihen on vaikuttanut. uskoisin, että jatkuvat viranhaltijavaihdokset.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille.

Tanja hartonen-Pulkka

Kirjoitettu 14.12.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa