Mennyttä ja tulevaa

Menneeseen kurkaten ja tulevaisuuteen kurkottaen ollaan ainakin tyytyväisiä siitä, että olemme panostaneet kuntalaisten omaan terveyskeskukseen. Toivottavasti tällä mittavalla remontilla se pysyy myös meillä. Lähipalveluiden säilyminen on meille tärkeää. Koulujen lakkauttamiset eivät kyllä lämmittäneet mieltä.

Pätevien ja koulutettujen työntekijöiden saatavuus on ollut ajoittain heikkoa ja vaikeus pitää työhyvinvointia yllä on haastavaa, kun olemassaololevien työntekijöiden työmäärät kasvavat. Hoitoalalle tulee ainakin tervetullutta kilpailua työpaikoista, kun ja jos uusi palvelutalo valmistuu. Työntekijöiden valinnanvapaus lisääntyy.

Haasteita riittää, kun vaikutusmahdollisuudet SoTen toimintaan ja rahoitukseen vähenevät. Samalla asukaslukumme vain vähenee vähenemistään, eikä sitä taida voida mitkään seminaarit pelastaa. Mäntyharjuun tarvitaan työtä! Meillä on suuri työttömyys ja toimeentulotuen hakijamäärät ovat kasvussa.

Hyvä, että vuoden 2015 talouden kehitys jatkui myönteisenä, samaa ei voi enää sanoa kuluvasta vuodesta.

Olemme odottavalla kannalla mitä tulevaisuus tuo meille tullessaan. Sitä ei varmaksi tiedä kukaan. Toivottavasti ei ainakaan jatkossa päätöksenteossa kiirehditä. Kulttuuri päätöksenteossa on muuttunut selkeästi. Tästä ei pääse kuin ylöspäin.

Mäntyharju on edelleen hyvä paikka olla ja elää. Jatkossakin, eikö niin? Aletaan yhdessä talkoisiin!

Tanja Hartonen-Pulkka,
Valtuustoryhmän Pj/PS.

Kirjoitettu 9.6.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa