Palveluasumishanke etenee yhteistyöllä :)

Aiempina vuosina oli tehty hyvää työtä tutkimalla palveluasumisen tarvetta ja tehty suunnitelmia Ruskahoviin tehtävästä lisäsiivestä. Johtajat vaihtuivat välillä, tarve katosi ja kunta päätti panostaa kotihoitoon.

Johtajat vaihtuivat taas, ja laadin aloitteen ryhmällemme (perussuomalaiset), että tilanne tunnistettaisiin uudestaan, koska palveluasumisesta jos mistä, on huutava pula ja lähihoitajana näen hyvin läheltä asiantuntijan asemassa, ruohonjuuritasolla, missä mennään.

Päätimme laatia aloitteen, että asiaa tutkittaisiin uudestaan ja ihan suoraan esitimme palveluasumisyksikön perustamista Mäntyharjuun. (19.8.2015)

Nyt on työryhmä perustettu ja kerrankin on kaikki ryhmittymät mukana, kun aiemmassa valtuustossa puhuin tuuleen.

Olen ollut vahvasti viemässä tätä hanketta eteenpäin ja puhunut vanhustenhoidon tilasta useaan otteeseen puheissani ja tehnyt lukuisia valtuustoaloitteita, jotka ovat vaan tiedoksi annettu eteenpäin.

Kiitos siis kaikille ketkä olette tehneet yhteistyötä tämän hankkeen eteen. (Vaikkakin TAAS sitoutumattomien oli tarve minua mollata paikallislehdessä tänäänkin, mutta minkäs minä sille teen, että otetaan aina henkilökohtaisesti ja olen piikki persauksissa. Heidän tiedonantonsa uutisen muodossa oli selvä vastine minun aiempaan kirjoitukseen rikkaitten ja köyhien vanhainkoti  ) Että vaikka yhteistyötä hekin peräänkuuluttavat, ei se yhteistyötä paranna jatkuva närppiminen. Kerran pyysin yhteistyötä eräältä taholta, todettiin minulle sanomalla: ”Miksi me sinua auttaisimme, että saisit taas sulan hattuusi.”

Mutta joka tapauksessa hanke etenee, toivottavasti tonttivaraukset eivät rajoita omaa toimintaamme, että sopiva ja edullinen asumisratkaisu löytyy ja se rahoitus. Nyt tämä hanke ei saisi kariutua mihinkään. Voisi myös kaivaa esiin sen suunnitelman, joka on olemassa lisäsiivestä Ruskahoviin, kaksikerroksinen lisäsiipi taruvuoren, Päiväkoti Mustikkatassun ja Ruskahovin läheisyyteen ei olisi mahdoton tehtävä, mikäli maasto sen sallii ja siipi siihen mahtuu.

Alla aloite, joka eteni ripeästi tähän tilanteeseen, tietenkin muiden myötävaikutuksella.

Valtuustoaloite 19.8.2015

Haluamme pikaisen selvityksen tämänhetkisestä vanhustenhoidon tilasta ja terveyskeskuksen akuuttiosaston tilanteesta.
Saamienne tietojen mukaan kotihoidossa työntekijät ovat tiukoilla, hoidettavien kunto huonontunut, hoidettavat lisääntyvät, samoin käyntimäärät. On huomioitava myös työntekijöiden työhyvinvointi että vanhusten hoidon laatu.

Kaavailtuihin akuuttiosaston pienennyshuhuihin haluaisimme myös selvyyden, että miten tilanne aiotaan ratkaista, jos potilasmäärää pienennetään kymmenellä. (25:stä 15:sta)
Miten kauan Ruskahovin Vanamo pysyy tilapäisratkaisuna, niin kuin meille on asia esitetty? Onko siitä tullut nyt pysyvä järjestely?

Vanhusväestö kasvaa ja olen jo aiemminkin varoitellut, että tästä ei hyvää seuraa, jos ei tilannetta ennakoida. Ei ole ennakoitu, nyt olisi aika toimia.
Ohessa liite, jonka laitoin perusturvalautakunnalle ja vanhusneuvostolle sähköpostilla, saamatta keneltäkään vastausta tai kuittausta. Liitteessä myös kysymyksiä, joihin haluamme vastauksen ja jotka helpottavat uuden työryhmän selvitystyötä, jonka pohjana voisi olla SAS työryhmä lisättynä esimerkiksi perusturvalautakunnan puheenjohtajalla tai muulla perusturvalautakunnan jäsenellä, jotta luottamushenkilöpuoli olisi edustettuna.

Myös monta muuta selvitettävää asiaa on, ja siksi esitän, että perustettaisiin uudestaan työryhmä selvittämään kotihoidon, Ruskahovin ja terveyskeskuksen resursseja ja mahdollista uutta tehostettua palveluasumisyksikköä Mäntyharjuun.

Ylipäätään selvitystä siitä haluamme, että mikä on oikea ja todellinen tilanne tällä hetkellä.

Tanja Hartonen-Pulkka/
Ps valtuustoryhmä

10353293_417348688412387_4860188132072369649_o

Kirjoitettu 11.3.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa