Perussuomalaiset mukaan seurakuntavaaleihin

PERUSKUNTALAISEN ASIALLA -EHDOKASLISTA

NIMI AMMATTI TAI ARVO EHDOKASNUMERO

Jari Nykänen
Jari Nykänen Eläkeläinen, toimittaja 41

Keijo R
Keijo Ruotsalainen Eläkeläinen 42

551979_119788638170273_2001467493_n
Jenni Kasurinen Sairaanhoitaja 43

Perussuomalaiset mukaan seurakuntavaaleihin

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalit lähestyvät.Vaaleissa valittavat seurakuntien luottamushenkilöt päättävät mm. siitä, mitä seurakuntarakenneuudistus paikallisella tasolla tarkoittaa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalit järjestetään syksyllä 2014. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet. Ennakkoäänestys on 27.-31.10. ja vaalipäivä 9.11.2014.

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa ohjaavat kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Jos seurakunta on taloudellisesti itsenäinen, toimitetaan yhdet vaalit, joilla valitaan kirkkovaltuuston jäsenet. Kirkkovaltuusto johtaa itsenäisen seurakunnan toimintaa.

Jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet: seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää. Molempia vaaleja varten on ehdokaslistat erikseen. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa. Ehdokkaana ei voi olla oman seurakunnan työntekijä.

Asetu ehdolle

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään 9.11.2014, on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2014, antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta ja on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu. Vaaleissa ehdokkaan saamat äänet lasketaan ehdokaslistan yhteiseen äänimäärään. Eri ehdokasryhmät saavat valtuustopaikkoja saamansa kokonaisäänimäärän mukaan. Vastaava vaalitapa on käytössä kunnallisissa ja valtiollisissa vaaleissa.

Valitsijayhdistys asettaa ehdokaslistan

Valitsijayhdistyksen voi perustaa vähintään 10 äänioikeutettua seurakunnan jäsentä. Perustamisasiakirjan allekirjoittajista nimetään yhdistyksen asiamies ja varamies, jotka eivät ole valitsijayhdistyksen ehdokkaina eivätkä seurakunnan vaalilautakunnan jäseniä. Muut valitsijayhdistyksen perustajat voivat olla myös ehdokkaina. Viralliset lomakkeet voi tulostaa netistä sivuilta www.seurakuntavaalit.fi, tai noutaa oman seurakunnan kirkkoherranvirastosta tai seurakuntatoimistosta. Perustamisasiakirja, asiamiehen vakuutus ja jokaisen ehdokkaan allekirjoittama kirjallinen suostumus tulee toimittaa kirkkoherranvirastoon viimeistään 15.9.2014 klo 16.00 mennessä.

Luottamushenkilöillä on seurakunnassa todellista valtaa

Seurakuntien elämään heijastuu kuntakentän murros. Vaaleissa valittavat seurakuntien luottamushenkilöt päättävät mm. siitä, mitä seurakuntarakenneuudistus paikallisella tasolla tarkoittaa. Tarvitsemme hyviä luottamushenkilöitä. Perussuomalaisia. Vaalit ovat paikalliset ja hoidetaan paikallisten toimijoiden voimin. Puoluetunnusten käyttö on sallittua ja toivottua. Perussuomalainen vaihtoehto kannattaa esittää kaikissa seurakunnissa. Perussuomalaisia äänestetään aina, kun tarjoamme siihen mahdollisuuden.

Lisätietoja: www.seurakuntavaalit.fi

Kirjoitettu 21.10.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa