Terveyskeskuksen saneeraus

Kunnan terveyskeskus tarvitsee kipeästi remonttia- Suurempaa tietoa minulla ei ole.

Historiaan voisi palata sen verran, että siellä oli kaksi osastoa, joista toinen suljettiin home-epäilyjen takia. Potilaat siirrettiin ns. väistötiloihin tilapäisesti, joista tulikin sitten pysyvät tilat. Luulin, että homesiipi remontoidaan, mutta se vissiin puretaan.

Tehdään jotain uusia juttuja ja kaikenkaikkiaan hankepäätöstä ei olla edes tehty, kun on jo täydet suunnitelmat, urakkatarjouskilpailut tehty ja hetaan jo 2.2. miljoonaa lisämäärärahaa. Alunperin arvio oli siis 3 miljoonaa, ja nyt tulikin 70% lisäys aiempaan.

Edellisinä vuosina ollaan oltu hyvin tarkkoja rahasta. Kennelyhdistys ei edes saanut 1000 euroa talkoisiin, joilla kunnan yleiseen kenttään/parkkipaikkaan rakennettiin talkoilla aita ja pyydettiin rahaa aitatarpeisiin. Ilmoitettiin, että rahaa ei ole. Noin niinkuin vertauksena.

Esitin asian pöydälle jättämistä, että suunnitelmat tarkastettaisiin, mihin perustuu. 2.2 miljoonan nousu? Mitä se sisältää? Onko vielä mahdollisuutta vaikuttaa kustannuksiin? Kysymys ei ole siitä, että kyseenalaistan remontin tarpeen kaikkineen. Mutta Sote vielä seisoo ja mitä se merkitsee uudelle terveyskeskushankkeelle, josta on jätetty pois työterveyshuolto ja ensihoito. Yhteensä 5,2 miljoonaa ja villi veikkaus, se ei edes riitä.

Kun kerran rahaa on, eikö sitten samaan syssyyn voisi lisäsiivenkin vanhuksille tehdä, kun palveluasumispaikkoja tarvitaan edelleen lisää. 🙂

Velkarahaa lisää. Tämähän on isompi hanke kuin koulu tai päiväkoti. Mikä siis kokonaisuudessa maksaa, siihen halusin vastausta, enkä saanut.

Esitin pöydälle jättämistä. Äänin 6-3 hävisin. Teknisessä lautakunnassa Tapio Hämäläinen (ps) esitti myös teknisessä lautakunnassa pöydälle jättämistä, mutta jäi yksin ja jätti pöytökirjaan eriävän mielipiteen.

Ennen hankkeissa oli työryhmä, joka koostui henkilöstöstä, viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä. Tässä projektissa jälkimmäiset, eli luottamushenkilöt jätettiin sivuun.

1382148_416943178452938_1704340124227230134_n

Kirjoitettu 12.5.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa